Wednesday, April 13, 2011

fikir laen...result laen..

awal2 pagi...
aku da siap2 nk p kelas.... eventho hari ni takde kelas research skills...tp aku nk gak jumpe sir.. rindu plak rase nyer...
so, memule pegi dulu kelas ikut jadual..sampai2..lect tak ngajo la plak..duk la perap kn diri dlm tu...
so, aku kuar sat jumpe sir.. da rase mcm kuar senyap2 nk jumpe buah hati jer.. haha...

sampai2 jer dlm office tu.. ternampak lect aku sem lepas... terus terpk.." susah la klu sir marah dlm nih..jatuh record baik aku kat lect lain.. huhu..".. tunjuk je research project aku..sir terus ckp..

Sir: bring it to class 11am at prog. lab 2....
me: but I've class at 11am...
Sir: Plan ur self...
me: .......
sir: or bring it at class 2pm...
me: ok sir, thank u sir...

blah sambil rase nk je letak bom asap dlm tu....
tp tak baik plak.d sbbkn salah sendiri, so, takpe la..

terjumpe plak my supervisor... she said... " sir nk semak lagi la tu..tp sy tgk da ok jer ni"...
madam tgk mmg la ok drp awal..tp tak tau nape sir still kate tak ok drp awal.. huhu..

so..11am..aku dlm kelas..n again! lect tak ngajo.. duk jer la dlm tu..aku sampai2.. sejukkn badan..n kuar sat jumpe Sir dlm programming lab.. sblm tu intai2 gak.. tgk2 sir tersenym sorg2 dpn monitor..student takde..ape la agak nyer dia buat.. haha..non of ma business... dia pon ade gak life..

aku masuk...n aku tunjuk..n hoping gantt chart aku tu betui..
hah!! dia suh aku btol kan kedudukan ..table of contents dahulu, baru appendix contents.. " kamu faham tidak ini?" .. haha.. aku time tu blur.. tak tau plak sir suh buat time tu dpn dia...

then..aku buat..n tunjuk balik... n dia ambil pen, "what group are u?" " group 2"...then he ticks nama aku..
then..aku diam la terpacak dpn sir...aku blur lagi nih..." erm.. Sir? "
then..sir kate.. "now u hv to make 3 copies! ask ur friend!" ....haha.. tinggi plak suara sir time tu...
means what?!!
SIR APPROVES MY 1st DRAFT!!!! haaaaaaa.. lega nyerr...
rase nk je aku bergamba ngan sir time tu gak...siap lambai2 1st draft aku.. then nk frame gamba tu..n letak dlm bilik.. haha...

aku fikir sir akan reject lagi n suh aku buat lagi...
so, da siap bawak laptop, ngan charger skali takmo battery low lagi...
tp result nyer... Sir terima!
Alhamdulillah....

so, aku pulang dengan jayanya...
hari ni..dpt la aku tgk Marimar secara Live kat tv3..
2 episodes aku tgk via uTube.. huhu...

ape yg blaku nih..aku mmg tak salahkn sesapa but myself.. huhu...
malas bebeno...ni la akibat nyer....
tp, nasip la aku bertahan...eventho panas/penat..still tahan.. (eventho hari ni ade tepk nk drop je subject ni)...
maybe Sir tgk aku .." sian dia ni..." haha..
dok buat muke kesian kat Sir..last nyer..Sir terima gak hasil keje aku...
Alhamdulillah...


so, now.. baru la leh aku buat another assignmnt dgn tenang dan senang dan lenang..
LESSON LEARNED!!  akan aku tinggalkn tabiat ni! sem depan akan lebih systematic ".
harap ayat2 tu tak tinggal dlm blog nih jer..
~amin~

4 comments:

  1. asal approved...aku baru nk tepon sir suh reject lagi..haha...btw...congrats

    ReplyDelete
  2. tu la pasal.. apsal Sir approve tah.. tp Alhamdulillah la ko tak sempat tepon...klu tak.. mmg tah le..

    n thanks..hehe..bangga dpt siapkn 1st draft..

    ReplyDelete
  3. wizausky comeyl ^_^v ..April 13, 2011 at 11:23 PM

    haha ! elak ko nye proposal xmasuk lam tong sampah ja kn , lau x da kontot da misai dye , haha ..

    p/s : jgn wat koje last2 minutes , nt sume bnde xmnjadi .. ^_^v ..

    ReplyDelete
  4. ok wizausky.. peh ni..insy'Allah.. akan kurangkn keje last minutes..
    tp tu la yd jd setiap sem...
    care ni mmg pemes dlm kalangan student..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...