Sunday, May 15, 2011

skali lagi teruja sbb nikah..

so, this is it....

sat..aku ingat tarikh...erm..14hb May 2011, bersamaan dgn hari Sabtu..sorg kwn aku.. nikah..huh! hah! heh! at 1st aku mmg kagum sbb yea la...umo dia bawah aku...nikah dulu daripada aku... cepat tol jodo dia...
gambar? sorry, no gambar... aku tak ambik plak...
mase nk p majlis akad nikah yg berlangsung kat masjid Kg Gebok, N9 tu... 
 aku dari serdang ngan abg aku...

1) tepat jam 4.. plan nk gerak..tp da siap2 semua, kat kete..alih2 kete tak leh start... punggah...nasip la masalah dpt diselesaiakn within 10 mins....tgk la kan abg sapa...haha..nasip dia pomen...klu aku.. mau terus capai fon n sms member suh kim salam je kat pasangan...

2)bawak punye bawak...neeehhh.... tersalah jalan pulak.. telepas plak selekoh nk masuk seremban... nasip aku tanye .. " apsal tak masuk sane?" mase tu aku ingat ade jalan lain yg aku tak tau...dia pon tnye.." ha? nape tak bg tau, angah telupe"...aiyoo..so, p tol dpn, n patah balik blakang...

on the way ke nogori... keudara plak lagu nogori.. haha... mcm mane nk..rase nyer lagi apo kono eh jang...
da sampai2... aku tak tau pasal pa...aku plak yg nervous gile bagai.. haha... aku kah yg mereka raikan? sbb semua tunggu kat luar..ape the kes...upe nyer pasangan yg nk akad nikah blom sampai...

aku selesaikan solat asar...then terus capai mane2 tangan yg aku kenai...(kwn2 kolej)...
but,  ternampak la sorg yg indah rupawan, tegap segak berbaju melayu putih, bersampin dan bersongkok... naa...tudia, then, da salam.. mate jeling2 gak di manakah kekasih hatinya... haa... tu dia juga... bulat, lagi cute lagi berseri... lomah jantung bile tgk dua org kawan aku...akan diijab kabulkan sebentar je lagi...

dlm masjid tu... aku duduk sebelah si lelaki...haha..budget dpt la sket aura 'panggilan jodo'.. haha...
lepas tu kene plak tuka tpt..chait! aku ingat aku duduk kat mane..upe nyer blakang tok iman...hah! lagi baik.. perfect.. time akad nikah tu..dunno y...
aku plak yg mengelabah, exited bercampur happy... bagai aku plak yg nk nikah...

actually, semua ok..tp bile si lelaki tu da duduk dpn tok imam/ tok kadi... aku tgk..keliling aku semua rapat2 ngan titik kejadiah (tpt lelaki tu bersila).... n aku time tu...ape da jd? apsal semua dekat gile bagai? nk tak nak..aku pon ikut la..kang aku gak yg tak nampak.. tak tercapai objective aku nk tgk cara2 akad nikah buat kali ke-2.... hehe...

time dia salam, lafaz dgn sekali lafaz, lafazkn perjanjian, sarung cincing semua tu la....pergh! aku plak yg rase lega....plus happy....
aaaaarrghh!! aku aarghh! nk jugak..nak jugak!...

tp mmg btol.... aku suke tgk dia n awek dia..yg skrg da jd isteri dia bernikah...sbb ..tak penah lagi la aku denga citer kawan2 aku yg becinton time blaja...n terus kompem nikah.... but now....bukan setakat dengar...aku datang majlis nyer... huh!

harap2 mereka kekal selama2nya dan bahgia....n, harap dpt la bina keluarga yg beeeesaarrrr....amin....

so, selesai je majlis tu..
aku terus blah balik serdang.... then, lepas maghrib... heading to kl sentral ..cause hal aku da selesai kat luar...so, ape lagi... balik Perak...

4 comments:

  1. rg nikah...dye pulak pucat belakang tok kadi...mcm dye pulak yg nak jabat...lawak aku tgk muka ko...nk tny syuk la...ada x muka ko..miahaha

    ReplyDelete
  2. syuk photographer yg professional..
    ape kes nk ambik gamba aku?
    aku nebes sbb aku menjiwai apa yg si lelaki tu berdepan...haha

    ReplyDelete
  3. ceh3 al...ko lk yg nebes apsl..cpt2 la..aku nk tgk mjlis ko lk..haha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...